Activity IIdac – Mencari Pemberi Zakat

Activity

Anda ingin membayar Zakat ?

 

iidacgh

Di Bulan yang mulia ini, International Islamic Information & Da’awah Center (iidac) ingin mencari insan-insan yang berhati mulia untuk menghulurkan zakat kepada Muallaf, Asnaf & bagi mereka yang tidak berkemampuan. Kami dari pihak iidac akan menjadi orang tengah untuk memudahkan anda menyempurnakan Rukun Islam yang ketiga. Sekiranya anda berminat untuk menghulurkan zakat boleh salurkan ke akaun bank atau terus ke alamat kami seperti berikut :

Bank Islam
Persatuan Kebajikan Islam Saudara Baru
Acc No. : 030360 1001 6971

Alamat : International Islamic Information & Daawah Centre IIDAC Taman Hijau  Jalan Sultanah Zainab  15000, Kota Bharu Kelantan.

+609 7477824 / +6012 953 7881 (Hj. En. Muhammad Michael Abdullah)

تُؤْخَذُ مِنْ أَغْنِيَائِهِمْ وَتُرَدُّ عَلَى فُقَرَائِهِمْ

Ertinya: “(Zakat) diambil dari orang-orang kaya di kalangan mereka dan dikembalikan kepada orang-orang fakir di kalangan mereka.” (riwayat Al Bukhari dan Muslim, dari Ibnu Abbas)

 

 

Insya Allah dengan membayar zakat kita akan diberi rahmat oleh Allah SWT

“Dirikanlah sembahyang, tunaikanlah zakat, dan taatlah kepada rasul, supaya kamu diberi rahmat.” [An Nuur:56]

“…Allah berfirman: “Siksa-Ku akan Kutimpakan kepada siapa yang Aku kehendaki dan rahmat-Ku meliputi segala sesuatu. Maka akan Aku tetapkan rahmat-Ku untuk orang-orang yang bertakwa, yang menunaikan zakat dan orang-orang yang beriman kepada ayat-ayat Kami.” [Al A’raaf:156]

 

 

::Homepage::