Keladi Tikus Penawar Kanser – Info Keladi Tikus

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

INFO KELADI TIKUS

PENGENALAN

K

eladi Tikus adalah sejenis tumbuhan meliar dari keluarga Araceae. Nama saintifiknya ialah Typhonium Flagelliforme (Lodd) Blume. Tergolong dalan genetik Typhonium, Keladi Tikus juga dikenali dengan beberapa nama lain lagi seperti talas kunting, bira kecil, ileus gofu sepa dan trenggiling mentik.

Tanaman semak jenis talas ini hanya tumbuh dengan ketinggian 25 hingga 30cm sahaja dan memilih tempat lembab berpaya untuk tumbuh. Daunnya berbentuk seperti jantung, tumbuh dari ubi dan berwarna hijau segar.

Dalam Bahasa Inggeris keladi tikus disebut sebagai Rodent Tuber. Ia dapat dijumpai di kebanyakan titik lembab di Malaysia dan juga Indonesia. Keseluruhan bahagian tumbuhan ini mempunyai khasiat dalam merawat beberapa jenis penyakit.

KHASIAT & PENGGUNAAN

Di antara khasiat herba ini, ia bagus untuk rawatan penyakit barah seperti penyakit barah payu dara, paru-paru, rektum, hati, prostat, pangkal rahim dan buah pinggang. Keladi tikus dapat membunuh sel-sel barah ini dan membaiki semula sel yang telah rosak akibat kemoterapi.

Herba ini bersifat antivirus dan antibakteria. Air dari pokok ini mampu merencatkan ketumbuhan kanser dan membantu mengurangkan kesan sampingan rawatan kemoterapi.

Sebelum penemuan terbaru ini, herba tanaman ini telah lama digunakan dalam rawatan kecederaan dalaman dan bengkak dalaman yang menyebabkan pengumpulan cecair pada sel sel dan tisu dalaman.

Keladi tikus dapat membunuh sel-sel barah ini dan membaiki semula sel yang telah rosak akibat kemoterapi.

Batang tanaman ini (Rhizome) secara tradisional digunakan sebagai ubat batuk dan untuk penyakit paru-paru. Di Filipina pembungaannya diguna untuk meredakan pendarahan dan membantu penyembuhan luka (Perry, 1980).

KHASIAT KELADI TIKUS

1. Merawat pelbagai jenis kanser, termasuklah leukemia, kanser kulit, kanser payudara, kanser hati, hempedu, pankreas, kanser tulang, kanser usus, kanser otak, kanser paru-paru, rektum, kanser serviks serta pelbagai jenis kanser lain lagi, termasuk kanser pundi kencing.

2. Membantut ketumbuhan tumor.

3. Mengurangkan kesan sampingan dari rawatan kemoterapi (keguguran rambut, mual, hilang selera makan dsb)

4. Bertindak sebagai Anti-virus dan bakteria

5. Merungkaikan keracunan toksik ubatan

6. Merungkaikan keracunan toksik rokok

7. Mengatasi penyakit diabatis melitus

8. Mengatasi tekanan

9. Meningkat stamina dan ketahanan diri

10. Membantu melegakan penyakit kegagalan jantung

11. Menyembuhkan selsema, batuk, kahak dan sakit kepala

12. Anti Asma

13. Meredakan bengkak dan sakit

14. Mengatasi masalah kekembungan perut

15. Menyembuh penyakit hati.

DAPATKAN PENAWAR KANSER KAPSUL KELADI TIKUS SEKARANG!

WHATSAPP KAMI

Copyright © 2018. All Rights Reserved.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.